Deniz Alkac

Deniz Alkaç werd geboren in 1995 op 7 april in Capelle aan den IJssel. Radio maken is al op zeer jonge leeftijd zijn grote passie. Gedreven door zijn passie, eerst vooral op het gebied van radio (bij o.a. Veronica, WNL, BNN, SLAM!FM en Radio 538), uitmondend in een passie voor media in het algemeen en in video in het bijzonder, wordt Deniz al snel opgemerkt.

In 2010 gaat hij als jongste radiomaker – dan 15 – aan de slag bij de nieuwe publieke omroep WNL, waar hij in de redactie van het programma ‘Nu Al Wakker Nederland’ op Radio 1 aan de slag gaat. Parallel hieraan is hij vanaf september 2010 ook op V-Radio (het talenten station van Veronica) elke zondag te beluisteren met zijn eigen programma ‘Duidelijk Deniz’.

In 2011 gaat hij aan de slag als columnist bij NRC Handelsblad, waar hij in de rubriek Jong elke twee weken een bijdrage levert met zijn kijk op het veranderende media landschap. Tevens is hij te zien op Ondertussen.nl in de rubrieken ‘Ondertussen in Den Haag’ waarin hij prominente politici voor de camera interviewt en ‘#Durftevragen’, waarin hij antwoord geeft op alledaagse vragen zoals ‘waarom zijn belastingbrieven blauw?’.

Met regelmaat is hij ook in Hilversum te vinden als lid van het team van Giel Beelen tijdens de 3FM Freaknacht, waar hij de regie voor de live tv-registratie op Nederland 3 en 101TV op zich neemt.

Bij een groot publiek, zelfs internationaal, wordt hij bekend als hij in maart 2011 een stunt uithaalt door als fake-Justin Bieber in een limousine het terrein van Ahoy in Rotterdam op te rijden. De viral die hiervan verslag doet is inmiddels door ruim een half miljoen keer bekeken.

Op 1 januari 2012 start Deniz na een selectieprocedure bij de interne radio-opleiding van BNN, een kweekvijver waar inmiddels bekende BNN’-ers, uit voort zijn gekomen. Tijdens deze opleiding leert hij in de praktijk van o.a Coen Swijnenberg de fijne kneepjes van het radiovak, maar ook over de programma ontwikkeling die aan een programma vooraf gaat.

Ook start hij in 2012 zijn eigen productiebedrijf: Bruut Amsterdam, waarmee hij zich richt op online videoproducties. En ook bij Bruut Amsterdam is hij steeds vaker achter de schermen actief en ontwikkelt hij zich meer op het vlak van concept ontwikkeling en produceren van (online) televisie-formats.

In de zomer van 2012 valt hij een paar keer in op SLAM!FM. Bij Radio 538, waar SLAM!FM een onderdeel vanuit maakt, wordt hij in december 2012 toegelaten tot de interne DJ-opleiding, waar hij vanaf dan elke maandag-, en woensdagavond te beluisteren in op het digitale kanaal 538Hitzone.

Maar ook Bruut Amsterdam groeit in deze jaren gestaag door en valt steeds meer op bij bekende merken die de expertise van Bruut Amsterdam inzetten voor online tv-formats en webseries.

In 2013 combineert Deniz zijn werk bij Radio 538 en Bruut Amsterdam nog, maar het wordt al snel duidelijk dat een razendsnel groeiend eigen bedrijf hem dwingt tot het maken van een keuze uit zijn twee passies.

Deniz neemt afscheid van Radio 538 en richt zich vanaf 1 januari 2014 geheel op Bruut Amsterdam.

 

Meer over onze visie